Postanite futurista 1.0.1

Cena - 0
NOVA cena - 13500

POSTANITE I VI FUTURISTA

Razmišljanje o budućnosti i strategijska dalekovidost su ključne veštine u kompleksnom svetu brzih promena. Podignite svoje strategijsko planiranje i inovacije na novi nivo! Odbacite predrasude koje vas drže u prošlosti ili vode jedino ka budućnosti, koju je neko drugi odredio za vas!

Kada razmišljamo o budućnosti, u stanju smo da zamislimo onu koja nam je već poznata, koju smo već iskusili u životu ili upoznali kroz filmove i knjige. Većina pretpostavlja da će se u budućnosti poslovanje nastaviti kao i do sada ili na uobičajen, očekivan način.

Međutim, kada nas iznenadne promene koje nismo predvideli, ili globalni trendovi kojih nismo bili svesni, ometu u životu i poslovanju, često bude suviše teško, skupo ili kasno da se prilagodimo. Nedostaju nam veštine ili resursi da se promenimo i prilagodimo novoj realnosti.

Potrebna nam je nova vizija kako bi krenuli napred, da bi sagledali svoje novo mesto u novoj realnosti. Moramo biti spremni da se prilagodimo ili da inoviramo naš rad.

Futurista ima širi pogled na ono što je moguće, istražuje alternative i na kreativan način sagledava različite budućnosti.

U suštini, futurista koristi svest o mogućim budućnostima da bi menjao sadašnjost, da bi već danas rešavao probleme koje će iskusiti sutra.

To su liderske veštine koje će te i vi naučiti na obuci “POSTANI FUTURISTA”.

Do kraja ove obuke razumećete studije budućnosti, krenućete da i sami razmišljate kao futurista i postaćete fleksibilniji i kreativniji lider u svom okruženju – na poslu ili u zajednici.

Obuka „Postani futurista“ vam omogućava:

 • Da integrišete razmišljanje o budućnosti u vaš lični i poslovni život
 • Da uočite pojave koje se pomaljaju i prepoznate nove trendove
 • Da se pripremite se za moguće rizike i iskoristite nove prilike pre konkurencije
 • Da sačinite mape budućnosti i alternativne scenarije koji će vaše strategije i projekte učiniti snažnijim i otpornijim, a vaše upravljanje rizicima sadržajnijim
 • Da povedete i svoj tim na “putovanje ka budućnosti”, kao i da iskoristite budućnost za donošenje boljih odluka danas.

Obuku “POSTANI FUTURISTA” kreirao je profesor Sohail Inayatullah, dobitnik laureata za najboljeg svetskog futuristu, prvi šef katedre UNESCO za studije budućnosti, koji se već četrdeset godina bavi ovom oblasti, kako akademski tako i kao konsultant i promoter.

Profesor Sohail je držao radionice o budućnosti širom sveta, autor ili koautor je 24 knjiga, audio knjiga i programa uključujući: ASIA 2038: Ten disruptions that change everything (2018); Transformation 2050: The alternative futures of Malaysian Universities (2018); What works: Case studies in the practice of foresight (dobitnik priznanja “The most significant work for 2016”, The Association of professional futurists); i, CLA 2.0; Transformative research in theory and practice (2015).

Centar za studije budućnosti je nosilac ekskluzivnog prava da prilagodi i za domaću javnost ponudi online obuku “Postani futurista 1.0.1” profesora Sohaila.

Na sajtu njegove edukativne organizacije www.metafutures.org kao i www.metafutureschool.org možete pronaći veliki broj članaka i primera rada u domenu strategisjke dalekovidosti. 

Ova online obuka je predviđena za vaše samostalno učenje, u tempu koji sami odaberete. Ona će vam pružiti znanje, metode i alate koji su vam potrebni kako bi ste savladali pristup šest stubova za studije budućnosti, kao i da transformišete svoju budućnost.

Obuka se sastoji od 12 lekcija:

 1. UVOD U POSTANI FUTURISTA

 2. DEFINISANJE STUDIJA BUDUĆNOSTI

 3. POČETAK PUTOVANJA

 4. ŠTA FUNKCIONIŠE U STUDIJAMA BUDUĆNOSTI?

 5. ŠEST STUBOVA I POVEZANI METODI

 6. PRVI STUB: MAPIRANJE

 7. DRUGI STUB: ANTICIPIRANJE BUDUĆNOSTI

 8. TREĆI STUB: UVREMENJIVANJE BUDUĆNOSTI

 9. ČETVRTI STUB: PRODUBLJIVANJE BUDUĆNOSTI

 10. PETI STUB: KREIRANJE ALTERNATIVA KROZ SCENARIJE

 11. ŠESTI STUB: TRANSFORMACIJA BUDUĆNOSTI

 12. PRISTUP ŠEST STUBOVA: ZAKLJUČAK

ŠTA VAM DONOSI ČLANSTVO U KLUBU FUTURISTA?

Dobijate trajni pristup obuci i svim materijalima sve dok postoji i radi Centar za studije budućnosti, među kojima je 8-10 sati video medija, metoda, pisanih materijala i vežbi, uključujući i radnu svesku od oko 100 strana teksta sa vežbama kao i najčešće postavljena pitanja o studijama budućnosti.

Obuka je tako osmišljena da odgovara i osobama koje već imaju intenzivan dnevni raspored. Uz rad od oko jednog sata dnevno, biće vam potrebno od 2 do 4 nedelje da završite obuku, naravno uzimajući u obzir i vreme koje vam je potrebno da uradite i sve preporučene vežbe, poput vođenja radionice ili pripreme projekta strategijske dalekovidosti.

Ukoliko nakon što završite ovu obuku razmišljate i o akademskoj sertifikaciji, ili ste zainteresovani za direktne konsultacije sa profesorom Sohailom, javite nam se!

ČLANARINA U KLUBU FUTURISTA

Članarina u klubu Futurista iznosi 9.900 dinara i omogućava vam trajni pristup obuci i svim materijalima.

Nakon što izvršite uplatu, dobićete pristup našem online sistemu za učenje, kao i svoj korisnički nalog sa parametrima za pristupanje.

Cena - 0
NOVA cena - 13500