The purpose of the looking at the future...is to disturb the present!

Gaston Berger (1896-1960), francuski futurolog

Humanitarni novogodišnji Vašar budućnosti

Stvaramo nadu u bolju budućnost!

U saradnji sa Rotary e - klubom Srbije pripremili smo humanitarnu radionici podnazivom „Vašar budućnosti“, koja će se održati u subotu, 9.12.2023. od 14h u Beogradu u inspirativno dizajniranom prostoru za co-working - Spaces. 
“Vašar budućnosti” je poludnevna radionica koja razvija imaginaciju, empatiju i razmišljanje o budućnosti. Odvija se u nekoliko koraka uz fasilitaciju, korišćenjem praksi “futures thinking and design thinking”-a. 
Kroz metodologiju koju su razvili Stuart Candy, direktor “Situation Lab” profesor dizajna na Carnegie Mellon Univerzitetu u SAD, i Filippo Cuttica, direktor za interaktivni dizajne jedne od kompanija iz LEGO grupacije, za britanski BBC, raznolika grupa mladih će naučiti kako mogu da promišljaju pozitivne društvene ishode. Od svakodnevnih predmeta današnjice napraviće nove, koji će biti ilustracija i otelotvorenje (bolje) budućnosti, koju su oni smislili i simbol nade za naše društvo koje oni mogu doneti. 
Nakon radionice će Rotari e-Klub Srbije, koji je deo globalne dobrotvorne organizacije “Rotary International”, organizovati koktel povodom proslave svoje osme godišnjice osnivanja, na kome će se prezentovati izrađeni predmeti i ideje, i prikupiti sredstva za pomoć humanitarnim programima za podršku mladima.